Hvad koster det, hvis man skal have én af hver i IKEA?

by lars on 16/03/2018

Det var et sjovt spørgsmål jeg faldt over på Twitterhjerne‘s feed: Hvad koster det, hvis man skal have én af hver i IKEA? Klokken var mange, og jeg sumpede lidt foran computeren, så jeg tænkte at det ville jeg da finde ud af. Jeg startede med at se, om der var et sted hvor man kunne se alle deres produkter. Det var der ikke, men der var et sted hvor man kan se alle kategorierne, og på undersiderne er alle produkterne så.

Resultatet kom efter et par minutter: Der er 11.462 produkter. Det billigste koster 1,- og det dyreste 21.299,- … Den samlede pris for én af hver er 11.252.939,- Gennemsnitsprisen for et IKEA-produkt er kr 981,76 :-)

Mit script:

$main = file_get_contents("https://www.ikea.com/dk/da/catalog/allproducts/");
$main = preg_replace('~^.*?<div id="main">~si', '', $main);
$main = preg_replace( '~<div class="servicesContainer align".*$~si', '', $main);
$no = 0;
$price = 0;
$min = 100000;
$max = 0;
if ( preg_match_all("~(/dk/da/catalog/categories/[a-z0-9 _/\-]+/[0-9]+/)~si", $main, $m, PREG_SET_ORDER ) ) {
 foreach ( $m as $r ) {
  $page = file_get_contents("https://www.ikea.com" . $r[0]);
  if ( preg_match_all( "~\s([0-9\.]+).-~si", $page, $pr ) ) {
   foreach ( $pr[1] as $pri ) {
    $no++;
    $p = intval(str_replace(".", "", $pri));
    if ( $p < $min ) $min = $p;
    if ( $p > $max ) $max = $p;
    $price += $p;
   }
  }
 }
 echo "Antal: $no Laveste pris: $min Højeste pris: $max Total: $price Gennemsnitspris: " . round($price/$no, 2) . "\n";
}